Vabljeni na predavanje SAM v srednji šoli

Zveza za avtizem Slovenije vabi predavatelje v srednjih šolah na predavanje z naslovom SAM v srednji šoli.  Predavanje poteka v okviru projekta Avtizem SAM z drugimi II, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje. Storitev je za udeležence brezplačna.

Predavanje bo potekalo preko spletne aplikacije ZOOM v ponedeljek, 31. 8. 2020 od 8:30 do 12:00, v skupnem trajanju 4 šolske ure

Program

8:30– 10:00 – predavanje

10:00  – 10:30 – odmor

10:30 – 12:00 – predavanje in razprava

Teme predavanja

Teme, ki jih bomo naslovili:

  • Avtizem, aspergerjev sindrom – pojavnost, značilnosti, terminologija
  • Zakonske osnove za izobraževanje dijakov z avtizmom
  • Vloga šole (vloga vodstva šole, vloga profesorja, delo s starši, delo z drugimi dijaki …)
  • Senzorne potrebe mladostnikov z avtizmom
  • Prilagoditve za dijake
  • Razprava

Kdo bo predaval?

Predavala bo Sabina Korošec Zavšek – profesorica defektologije, ki že 28 let dela z otroki s posebnimi potrebami v vseh vzgojno izobraževalnih programih (učiteljica v posebnem programu, učiteljica v izobraževalnem programu z nižjim izobrazbenim standardom, ravnateljica šole s prilagojenim programom, izvajalka dodatne strokovne pomoči otrokom s posebnimi potrebami v vrtcu in v osnovni šoli). Že več kot desetletje posveča svoje strokovno delo otrokom z avtizmom in otrokom s težavami v vedenju. Več kot osem let je bila članica Komisije za usmerjenje in predsednica senata na Komisiji za usmerjenje. Izobražuje se doma in v tujini. Opravila je osnovna izobraževanja iz metod ABA, Senzorna integracija in Brain Gym (iz uporabe te metode pri otroku z avtizmom je tudi diplomirala). Opravila je izobraževanja za uporabo metode nadomestne komunikacije PECS 1 in 2, ter izobraževanje za uporabo MNRI Integracija dinamičnih in posturalnih refleksov ter MNRI Integracija vseživljenjskih refleksov. V Zagrebu, Beogradu in v Washingtonu se je izobraževala za terapevtko Floortime in junija 2012 pridobila licenco za terapevtko 2. stopnje, marca 2017 pa še licenco Floortime terapevtke 3. stopnje. Na Norveškem, Švedskem in na Islandiji je preučevala oblike pomoči otrokom in odraslim z avtizmom v vseh starostnih obdobjih kot tudi njihovim družinam. Je ustanoviteljica in direktorica Centra za pomoč otrokom in staršem v Žalcu, kjer dnevno izvaja individualne terapije za otroke in starše otrok z avtizmom in s težavami v vedenju. Že osmo leto organizira in vodi delavnice za učenje socialnih veščin za otroke z avtizmom in s težavami z vedenjem. Že več let predava strokovnim delavcem vrtcev in osnovnih šol ter staršem otrok s posebnimi potrebami. Prav tako je v projektu ZORA na fakulteti Alma Mater Europaea predavala za strokovne delavce in starše. Za strokovne delavce vrtcev in šol ter starše je trikrat organizirala Floortime konferenco, kjer sta predavala direktorja Floortime Centra iz Washingtona, Tim Bleecker in Jake Greenspan. Kot so-ustanoviteljica Zveze NVO za avtizem Slovenije in tudi kot njena predsednica si prizadeva za boljši položaj otrok in odraslih z avtizmom ter njihovih družin  v družbi. Vodi in koordinira projekt Avtizem SAM z drugimi II. Vodi in koordinira tudi projekt Strokovni center VSI na OŠ Glazija  v Celju, v okviru katerega tudi izvaja terapije za otroke in coaching za starše otrok s posebnimi potrebami. Reference s predavanj si preberite tukaj.

Prijave

Število mest je omejeno. Prednost imajo zaposleni predavatelji srednjih šol. Obvezna je predhodna prijava (prijave zbiramo do zasedenosti mest, oz. najdlje do 27. 8. 2020).

Veselimo se srečanja z vami, četudi bo potekalo virtualno.

Podatki o dogodku

Kdaj: Ponedeljek, 31. 8. 2020 od 8:30 do 12:00

Kje: spletna aplikacije ZOOM

Prijavni obrazec

Morda vas zanima tudi:

Vabimo prostovoljce za pomoč otrokom in odraslim z avtizmom

Vabimo prostovoljce za pomoč otrokom in odraslim z avtizmom

Prostovoljska podpora družini Zveza nevladnih organizacij za avtizem Slovenije je uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za zdravje za sofinanciranje programov varovanja in krepitve zdravja do leta 2025 s programom, ki nosi naslov Avtizem SAM z drugimi III....

Zveza za avtizem Slovenije

Ulica Ivanke Uranjek 1
SI-3310 Žalec

Kontakt

E-mail: zveza.avtizem@gmail.com

Spremljajte nas tudi na FB

Pin It on Pinterest

Share This