Center ZA zdravljenje avtizma, nevroGibanje in motnje govora

Osebna izkaznica

Dolgo ime: Center ZA zdravljenje avtizma, nevroGibanje in motnje govora

Kratko ime: Center ZA

Naslov: Mokrška 16C, 1000 Ljubljana

Kontakt

E pošta: info@centerza.com

Telefon: 031 620 121

Spletna stran: www.centerza.com

FB stran: Center ZA zdravljenje avtizma, nevroGibanje in motnje govora

Želite stopiti v stik s Centrom ZA?

Predstavitev

Naš cilj je približati potrebno pomoč otrokom z avtizmom in prestaviti terapijo iz kliničnih okvirov bolnic in zdr. domov v otrokovo vsakdanje okolje. Različni pristopi in tehnike, ki jih uporabljamo, omogočajo otroku celostno reorganizacijo možganov in s tem vplivajo na vse ravni otroka – čustvene, vedenjske, kognitivne, grobo in fino motorične, govorne in jezikovne.

Naš cilj je ponuditi učinkovite metode zdravljenja avtizma, odpraviti motnje govora in izboljšati funkcioniranje in organizacijo možganov

Izvajamo govorno terapijo po metodi VML in NevroGibanje po metodi Anat Baniel International.

NevroGibanje – po metodi Anat Baniel International®

Certificirana izvajalka metode nevrogibanja po Anat Baniel International metodi nudi terapevtske obravnave otrok s posebnimi potrebami, odraslih in starejših, kot tudi vrhunskih športnikov, glasbenikov in drugih umetnikov. Namen in cilj nevroGibalnih lekcij, je omogočiti celostno reorganizacijo in nadgradnjo nevrološkega sistema – z nežnimi gibi in osredotočeno pozornostjo izboljša otrokovo funkcioniranje in mu pomaga zapolniti izkušenjske vrzeli. S tem usmeri otroka na najboljšo možno pot razvoja in rasti.

VML – Verbal Motor Learning

Obravnava otrok z apraksijo, dispraksijo in podobnimi motnjami govora z metodo Motor Verbal Learning (VML), ki k učenju govora pristopa z vidika motoričnih principov učenja, kateri sicer izhajajo iz vrhunskega športa. Metoda, katero je razvil izraelski strokovnjak dr. Elad Vashdi (ki je bil tudi sam vrhunski športnik) črpa svojo visoko učinkovitost prav v motoričnih principih učenja, saj so motnje govora, ki izvirajo iz apraksije in podobnih motenj v svoji osnovi motnje sposobnosti motoričnega planiranja.

Različni pristopi in tehnike, ki jih uporabljamo, omogočajo otroku celostno reorganizacijo možganov in s tem vplivajo na vse ravni otroka – čustvene, vedenjske, kognitivne, grobo in fino motorične, govorne in jezikovne.

Center ZA zdravljenje avtizma, nevroGibanje in motnje govora

Zveza za avtizem Slovenije

Ulica Ivanke Uranjek 1
SI-3310 Žalec

Kontakt

E-mail: zveza.avtizem@gmail.com

Spremljajte nas tudi na FB

Pin It on Pinterest