SNOP – Društvo za pomoč z umetnostjo in terapevtsko podporo družinam v stiski

Osebna izkaznica

Dolgo ime: SNOP – Društvo za pomoč z umetnostjo in terapevtsko podporo družinam v stiski

Kratko ime: Društvo SNOP

Naslov: Gašperičeva ulica 3, Miklavž na Dravskem polju

Kontakt

E-pošta: info@drustvo-snop.si

Spletna stran: www.drustvo-snop.si

Želite stopiti v stik z Društvom SNOP?

Predstavitev

SNOP – Snujemo Nove Oblike Pomoči.

V Društvu SNOP – Društvu za pomoč z umetnostjo in terapevtsko podporo družinam v stiski smo združeni ljubitelji vseh vrst umetnosti, ki želimo širiti ustvarjalno moč med otroke in odrasle, še posebno otroke in mlade z avtizmom ter druge ranljive skupine. Sedež društva je na Štajerskem, vendar smo dejavni po vsej Sloveniji, še posebno v Domžalah in Ljubljani.

Pri delu z otroki in mladimi z avtizmom uporabljamo metodo EBL /Emerging Body Language in druge dramsko-terapevtske dejavnosti. Učenje socialnih veščin, pozornosti in koncentracije poteka skozi igre vlog, improvizacije in sprostitvene tehnike. Mentorica navedenih dejavnosti je Vesna Mlakar, specialistka za pomoč z umetnostjo – dramska terapevtka. Večletne izkušnje ter znanje redno nadgrajujemo in se kontinuirano izobražujemo, tudi v tujini.

Smo veliki zagovorniki Son-Rise Program®. To je terapija za obravnavo avtizma, ki temelji na brezpogojni ljubezni, nepresojanju in neobsojanju. V središču te terapije je otrok, ki se mu pridružimo v njegovem svetu, se z njim povežemo in mu nato pomagamo na njegovi poti iz avtističnega sveta.

Naša posebnost je, da nudimo pomoč z umetnostjo tudi na otrokovem domu – “home based therapy”. Izvajamo individualne, družinske in terapije v paru (otrok/starš). Pridemo v vsak kotiček Slovenije!  

Društvo SNOP sodeluje in se povezuje z vsemi organizacijami, zavodi in društvi, katerih cilj je pomagati ranljivim skupinam, še posebno osebam z MAS. Nudimo skrbno sestavljene, individualizirane programe za udeležence različnih rehabilitacijskih programov ter programov vseživljenjskega učenja.

 

Vabljeni tudi k obisku naše spletne strani in branju bloga o našem delu, izkušnjah in spoznanjih www.drustvo-snop.si

Društvo SNOP organizira mesečna družabna srečanja za mladostnike z avtizmom. Skupaj kolesarimo, obiščemo muzej ali kakšno prireditev, se peljemo z gokartom, gremo na bowling in počnemo kar nas veseli. Imate mladostnika starega med 12. in 18. let in bi si želeli, da se nam pridruži? Pišite nam na vesnav.mlakar@gmail.com.

Vabljeni tudi v terapevtsko skupino za mlade v Domžalah. V okviru programa Nič več SAM – podpora in vključevanje oseb z avtizmom pod okriljem Društva ASPI, izvajamo skupinska terapevtska srečanja za mladostnike AS. Srečamo se vsak ponedeljek ob 15-ih na Stobovski 8 v Domžalah. Obvezne predhodne prijave. Srečanja so brezplačna.

Zveza NVO za avtizem Slovenije

Tržaška cesta 2
SI-1000 Ljubljana

Kontakt

E-mail: zveza.avtizem@gmail.com

Spremljajte nas tudi na FB

Pin It on Pinterest