Strokovno združenje Aleana

Naslov: Ljubljanska cesta 64, 1230 Domžale

E pošta: info@aleana.si

Spletna stran: www.aleana.si

Želite stopiti v stik s Strokovnim združenje Aleana?

Predstavitev

Strokovno združenje Aleana je organizacija, ki izvaja različne programe pomoči, samopomoči, svetovanja, izobraževanja in delavnice za spodbujanje avtonomije, uresničevanje osebnostnih potencialov, čustveno opismenjevanje in razvijanje empatije. Strokovnjaki združenja pri svojem delu uporabljajo znanja, izkušnje, metode in tehnike iz področja psihologije, psihoterapije, socialnega dela, alternativne medicine in drugih sorodnih pristopov. Glavno vodilo za strokovno delo je prepričanje o aktualnem obstoju notranjih virov moči posameznika, ki mu jih pomagajo ozavestiti in razvijati do te mere, da se posameznik lahko samoaktualizira na želenih življenjskih področjih.

Strokovno združenje Aleana je član Zveze NVO za avtizem Slovenije. V svoje programe vključujejo mladostnike in odrasle osebe z Aspergerjevim sindromom. Izvajajo individualno terapevtsko pomoč po principih kognitivno vedenjske terapije in transakcijske analize. Z vključenim posameznikom prepoznajo njegove močne potenciale in mu jih s pomočjo individualnega načrta pomagajo uresničiti v vsakdanjem življenju.

Cilj združenja

V združenju verjamejo, da je temeljni cilj pri obravnavi avtizma, vključevanje posameznika v širšo družbo, pri tem pa je pomembno družbo na avtizem pripraviti. V svoje programe zato vključujejo starše, ki jim zagotavljajo poglobljeno psihoterapevtsko podporo, inštitucije, v katere je vključen mladostnik ali odrasli z Aspergerjevim sindromom, z akcijami ozaveščanja, zagovorništva in informiranja pa se dotikajo tudi lokalne skupnosti in države.

Strokovno združenje Aleana v sodelovanju z Društvom ASPI pripravlja vsebinski in strokovni del programa za stanovanjsko skupnost in dnevni center za odrasle z avtizmom in si prizadeva, da bi Domžale postale prva avtizmu prijazna občina v Sloveniji.

Strokovno združenje Aleana

Zveza NVO za avtizem Slovenije