Zavod – Center za pomoč otrokom in staršem, Žalec

Osebna izkaznica

Dolgo ime: Zavod – Center za pomoč otrokom in staršem, Žalec

Naslov: Ulica Ivanke Uranjek 1, 3310 Žalec

Kontakt

E-pošta: info.center.zalec@gmail.com

Spletna stran: www.cpos.si

FB stran: Center za pomoč otrokom in staršem Žalec

Želite stopiti v stik z Zavodom – Center za pomoč otrokom in staršem?

Predstavitev

Zavod – Center za pomoč otrokom in staršem je najprej deloval pod imenom JAZ, MIDVA, MI – kot s.p., od  februarja 2014 pa deluje kot neprofitni zavod – Center za pomoč otrokom in staršem. Začetki pa segajo v september 2006, ko smo s kolegicami pričele prostovoljno izvajati delavnice za učenje socialnih veščin za otroke in mladostnike z Aspergerjevim sindromom. Svoje bogato znanje in dolgoletne izkušnje bomo z veseljem delili z vami. V Centru izvajamo več programom za pomoč otrokom in družinam. Vabljeni k obisku naše spletne strani, kjer se lahko sprehodite se skozi naše programe in poglejte, kaj vse ponujajo.

V Centru za pomoč otrokom in staršem se zavedamo, da področje posebnih potreb zajema širok spekter motenj, razvojnih zaostankov in simptomatskih težav, zato v našem centru nenehno sledimo novostim in se kontinuirano izobražujemo, še zlasti v tujini.

Programi za pomoč otrokom in družinam

  • Delavnice za učenje socialnih veščin v Žalcu in v Ljubljani (več skupin po starostnih obdobjih od 5 do 15 let).
  • Diagnostika otrok s posebnimi potrebami: specialni pedagog, psiholog, logoped.
  • Individualne terapije: uporabljamo različne pristope, kot so Floortime, PECS, Brain Gym, MNRI – integracija dinamičnih in posturalnih refleksov, integracija vseživljenjskih refleksov – vse pristope povežemo z dolgoletnimi izkušnjami pri delu z otroki z različnimi posebnimi potrebami. Za vse pristope imamo opravljena ustrezna izobraževanja in licence.
  • Logopedska obravnava otrok z govorno – jezikovnimi težavami: terapija pri nerazvitem govoru, terapija pri korekciji izreke posameznih glasov, Floortime.
  • Predavanja za starše in strokovne delavce: predavanja izvajamo v našem Centru ali v vrtcu , šoli za celoten kolektiv vrtca ali šole.Svetovanja vrtcem ali šolam: svetujemo glede posameznega konkretnega otroka, izvajamo coaching za vzgojiteljice ali učiteljice – kako delati z otrokom.
  • Dodatna strokovna pomoč otroku z učnimi težavami: specialni pedagog.
  • Svetovanja staršem.

V našem timu smo ljudje s posluhom za otrokove posebne potrebe. Uspešno združujemo ljubezen do otrok, dolgoletne izkušnje pri delu z otroki s posebnimi potrebami in znanje, pridobljeno doma in v tujini.

Zavod – Center za pomoč otrokom in staršem, Žalec

Zveza za avtizem Slovenije

Ulica Ivanke Uranjek 1
SI-3310 Žalec

Kontakt

E-mail: zveza.avtizem@gmail.com

Spremljajte nas tudi na FB

Pin It on Pinterest