Avtizem

O avtizmu

Želimo vam ponuditi vse potrebne informacije o avtizmu. Tako lahko na tem mestu najdete splošne informacije o avtizmu, o tem, kakšne so značilnosti avtizma ter kateri so prvi znaki avtizma, kakšni so vzroki za avtizem, kot tudi informacije o pojavnosti avtizma.

Pot do diagnoze

Vas zanima kakšna je pot do diagnoze?  Na tem mestu najdete vse informacije o tem, kam po diagnozo, kakšen je postopek narčanja na prvi pregled in kakšne so čakalne dobe. Pot do diagnoze je pri otrocih nekoliko drugačna kot pri odraslih.

Da bo pot do diagnoze kar se da enostavna, smo pripravili opis postopka kako do diagnoze pri otrocih in kako do diagnoze pri odraslih osebah.

Postopek usmerjanja otrok

Ustrezno usmerjanje otrok s posebnimi potrebami ima pomemben vpliv na otrokov razvoj in samostojnost v odraslem obdobju. Da boste postopek usmerjanja lahko razumeli in pri njem tudi ustrezno sodelovali, smo pripravili predstavitev postopka usmerjanja otrok s posebnimi potrebami v predšolskem in šolskem obdobju.

Na tem mestu boste našli tudi povezavo do kriterijev za opredelitev vrste in stopnje pomanjkljivosti, ovir oz. motenj otrok s posebnimi potrebami.

Metode pomoči

Zavedamo se, kako pomembna je ustrezna obravnava in pomoč osebam s SAM, zato smo pripravili seznam kakovostnih metod pomoči, namenjenih osebam s SAM oz. otrokom in odraslim osebam s posebnimi potrebami.

Na tem mestu najdete predstavitve in opise učinkovitih metod pomoči kot so DIR Floortime, Pecs, Teacch, Sonrise, ABA terapije in Senzorne integracije.

Dieta in prehrana

Ko trčimo ob pojem avtizem, ne moremo mimo diete in ustrezne prehrane. Katera dieta je najustreznejša je težko vprašanje, na katerega si lahko odgovorite le sami in sicer tako, da preizkusite kaj vam oz. vašemu otroku najbolj ustreza.

Na tem mestu najdete informacije o Gaps ter izbor kakovostnih študij o dietah in prehrani z vsega sveta.

Nasveti za vključitev v šolo

Vključitev otroka v izobraževalni sistem kot je šola lahko predstavlja velik stres za otroka, posledično pa tudi za starša.

Da bo prehod v šolo za otroka čim bolj lahek in prijazen ter čim manj stresen, smo pripravili seznam nasvetov za lažjo vključitev v šolo.

Kam po pomoč po diagnozi

Diagnoza je znana. Sledi vprašanje, kam se obrniti po pomoč po diagnozi? Obstajajo številna društva in zavodi, ki vam lahko pomagajo s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami. Ravno tako so vam na voljo šole s prilagojenim programom, kot tudi različne oblike medicinske pomoči.

Na tem mestu so zbrani podatki o društvih in zavodih ter šolah s prilagojenim programom in izvajalci medicinske pomoči, na katere se lahko obrnete po pomoč.

Zasvojenost z internetom

Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi.

Vsebina je še v pripravi.Vsebina je še v pripravi.Vsebina je še v pripravi.

Želimo vam ponuditi vse informacije in odgovore na vaša vprašanja o avtizmu in Aspergerjevem sindromu.

Zveza za avtizem Slovenije

Ulica Ivanke Uranjek 1
SI-3310 Žalec

Kontakt

E-mail: zveza.avtizem@gmail.com

Spremljajte nas tudi na FB

Pin It on Pinterest