Uporabno

Svetovalnica

Naše e-svetovanje je namenjeno staršem otrok s SAM, mladostnikom in odraslim osebam s SAM ter strokovnim delavcem, ki z njimi delajo v vrtcih, šolah in drugih zavodih ter ustanovah. E-svetovalnica je namenjena predvsem postavljanju kratkih in jasnih vprašanj, na katere vam po e-pošti odgovorijo naši strokovnjaki, v 14. dneh od prejema vprašanja. Ker je namen svetovalnice deliti znanje in informacije, bomo izbrana vprašanja in odgovore nanje objavili na spletni strani. Tako bomo skupaj širili znanje, hkrati pa vam zagotavljamo popolno anonimnost, saj vaših osebnih podatkov ne bomo objavili.

SAM prijazne organizacije

Na tem mestu lahko najdete informacije o organizacijah, ki so otrokom in osebam s SAM prijazne. Vabljeni, da pobrskate po seznamu SAM prijaznih kulturnih, športnih, prostočasnih, glasbenih, likovnih ipd. organizacijah, počitniškem varstvu za otroke SAM ter o organizacijah, ki nudijo učno pomoč otrokom, dijakom in študentom s SAM.

Zgodbe posameznikov

Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi.

Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi. Vsebina je še v pripravi.

Avtizem v medijih, znanstveno podprti članki

Tiskani mediji

  • Macedoni-Lukšič M s sodelavci. Vrednosti težkih kovin v krvi in specifičnih porfirinov v urinu pri otrocih z avtizmom. Zdrav Vestn 2014;83: 376–86
  • France – Štiglic A. Biokemični označevalci pri spektru avtističnih motenj. 2011
  • Kobal AB. Možni vpliv živega srebra na patogenezo avtizma. Zdrav Vestn 2009; 78: 37–44
  • Osredkar J. Strokovna presoja laboratorijskih izvidov in preverjanje referenc laboratorijev. 23.4.2008
  • Werdonig A s sodelavci. Smernice za delo v oddelkih za predšolske otroke z motnjami avtističnega spektra- MAS. 2009

Priročnik za delo z osebami z avtizmom od predšolske vzgoje do zaposlitve

Priročnik za delo z osebami z avtizmom od predšolske vzgoje do zaposlitve, je nepogrešljiv pripomoček za vse, ki sodelujejo z osebami z avtizmom – od staršev in vzgojiteljev do strokovnih delavcev v izobraževanju in zaposlovanju.

Priročnik ponujabogato zbirko informacij, praktičnih nasvetov in primerov dobre prakse.

Pohvale in priznanja

Na tem mestu najdete pohvale in priznanja, ki jih je podelila ali prejela Zveza NVO za avtizem Slovenije in njeni člani.

Potrebujete naš nasvet ali usmeritev?

Želimo vam ponuditi vse informacije in odgovore na vaša vprašanja o avtizmu in Aspergerjevem sindromu.

Zveza za avtizem Slovenije

Ulica Ivanke Uranjek 1
SI-3310 Žalec

Kontakt

E-mail: zveza.avtizem@gmail.com

Spremljajte nas tudi na FB

Pin It on Pinterest