Vabimo vas na brezplačno predavanje Mali SAM v vrtcu

Zavod – Center za pomoč otrokom in staršem, Žalec v sodelovanju z Zvezo NVO za avtizem Slovenije organizira predavanje z delavnicami za vzgojiteljice predšolskih otrok, pomočnice vzgojiteljic in svetovalne delavke v vrtcih ter starše predšolskih otrok z avtizmom, z naslovom: Mali SAM v vrtcu. Predavanje bo v Osnovni šoli Miroslava Vilharja Postojna, Trg padlih borcev 1a, 6230 Postojna v soboto, 5. 5. 2018.

Predavanje poteka v okviru projekta Avtizem – SAM z drugimi, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, zato je za vse udeležence povsem brezplačno. Število mest je omejeno. Pri prijavi imajo prednost zgodnje prijave, starši in vzgojiteljice.

Prijavnica se nahaja tukaj. Izpolnjeno prijavnico pošljite na elektronski naslov: sabina.zvezaavtizem@gmail.com

Program predavanja in delavnic:

  1. Avtizem – značilnosti, predavanje 1 PU
  2. Senzorne potrebe otrok, predavanje z delavnico, 2 PU
  3. Odmor, 15 min
  4. Drevo učenja – predavanje z delavnico, 1,5 PU
  5. Odmor za kosilo, 60 min
  6. Metode dela z otroki s SAM – predavanje, 1,5 PU
  7. Odmor, 15 min
  8. Kako ukrepati, da bo otrok bolje sodeloval, 1 PU
  9. Vprašanja in odgovori, evalvacija 1PU

Udeleženci bodo prejeli:

– Gradivo za izobraževanje (elektronsko).
– Program izobraževanja.
– Potrdilo o udeležbi na 8 urnem predavanju z delavnicami.

Predavala bo Sabina Korošec Zavšek, profesorica defektologije, Floortime terapevtka tretje stopnje, z opravljenimi dodatnimi usposabljanji za metode PECS 1 in 2, z osnovnimi usposabljanji za Brain Gym, senzornointegracijsko pedagogiko, za metodo ABA in njeno uporabo (1. del), MNRI Integracija dinamičnih in posturalnih refleksov, MNRI Integracija vseživljenjskih refleksov in drugimi dodatnimi znanji ter več kot 25 letnimi izkušnjami z otroki s posebnimi potrebami. Otrokom z avtizmom se intenzivno posveča zadnje desetletje. Je ustanoviteljica Centra za pomoč otrokom in staršem v Žalcu, kjer že deveto leto izvajajo delavnice za učenje socialnih veščin za otroke z Aspergerjevim sindromom in šesto leto individualne terapije za otroke s posebnimi potrebami, tudi z avtizmom. V šolskih počitnicah organizira in vodi poletne tabore za otroke z Aspergerjevim sindromom. Predava v vrtcih in šolah. Je soorganizatorica in voditeljica okrogle mize Vseslovenske iniciative za enake možnosti oseb z avtizmom, soustanoviteljica Zveze NVO za avtizem Slovenije ter ustanoviteljica in direktorica Centra za pomoč otrokom in staršem v Žalcu. Zaposlena je na OŠ Glazija v Celju, kjer vodi projekt Strokovni center VSI in izvaja dodatno strokovno pomoč na OŠ.

Pin It on Pinterest

Share This