Osebna asistenca za osebe s SAM

 

Obveščamo Vas, da bomo v letošnjem letu ponovno izvedli usposabljanje osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM (spektroavtistična motnja). Osebna asistenca bo po končanem usposabljanju na voljo v Ljubljani in okolici ter na Obali oz. po dogovoru.

V program usposabljanja osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM se bodo vključili laiki – prostovoljci, ki bodo v okviru izobraževanja spoznali značilnosti SAM ter pridobili znanja in veščine za nudenje podpore mladostnikom in odraslim osebam s SAM v vsakodnevnem življenju.

 

Pogoj za pridobitev osebnega asistenta

Mrežo asistentov bomo organizirali za polnoletne osebe s SAM. Izjemoma bomo vključili tudi mladostnike od 15 let dalje pod pogojem, da bo v spremljanje vključena tudi njegova družina.

Prijava in več informacij

Če želite pridobiti osebnega asistenta, ki vam bo pomagal v vsakdanjem življenju, za Vas ali Vašega družinskega člana, smo za več informacij na voljo na email: zveza.avtizem@gmail.com. Prijave so možne do 30.10. 2018. Število mest je omejeno. Prijavnica za pridobitev osebnega asistenta se nahaja tukaj.

 

 

 

 

Osebna asistenca je del projekta Avtizem – SAM z drugimi, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje

Pin It on Pinterest

Share This