Usposabljanje in strokovno izpopolnjevanje za osebne asistente mladostnikov in odraslih oseb z avtizmom

PRIJAVE SO ZAKLJUČENE!

Ker je v Ljubljani ostalo še nekaj prostih mest vas ponovno vabimo, da se prijavite na usposabljanje za osebne asitente mladostnikov in odraslih osem z avtizmom.

Osebe s SAM (spektroavtistično motnjo) in njihove družine so v družbi zelo ranljiva skupina, potrebujejo podporo na področju krepitve duševnega zdravja, tako pri varovanju duševnega zdravja kot pri rehabilitaciji in pri vključevanju v okolje.

Osebam s SAM lahko bistveno pomagajo spremljevalci in osebni asistenti, ki so posebej usposobljeni za to delo. Uspešno vključevanje v socialno okolje lahko zmanjša ali prepreči razvoj motenj na področju duševnega zdravja. SAM vpliva na življenje celotnih družin, ne le na osebe s SAM.

 

V programu usposabljanja osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM bodo udeleženci spoznali značilnosti SAM ter se seznanili s področji, na katerih te osebe potrebujejo podporo v vsakodnevnem življenju.

 

Usposabljanje je sestavljeno iz uvodnih seminarjev, ki bodo potekala v letu 2018, osebne asistence mladostniku ali odrasli osebi s SAM, ter spremljanja nadaljnjega dela in redne intervizije s strokovnjaki. Asistenti bodo z nudenjem asistence pričeli z letom 2019.

 

Uvodna predavanja bodo izvajali priznani strokovnjaki iz področja avtizma: dr. Nataša Potočnik Dajčman, Aleksandra Jeličić in Nives Skamlič.

 

Udeležba je brezplačna. Prijave sprejemamo do  7. 11. 2018 oziroma do zapolnitve preostalih prostih mest na elektronsko pošto: zveza.avtizem@gmail.com.

 

Prijava

Prijave zbiramo do 7. 11. 2018 oziroma do zapolnitve prostih mest. Prijavnica se nahaja tukaj. Razpored predavanj boste prejeli ob prijavi.

Izpolnjeno in scenirano prijavnico lahko pošljete po elektronski pošti: zveza.avtizem@gmail.com ali po pošti na naslov Zveza za avtizem SAM, Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana. Predpogoj za prijavo je 18 let.

 

Potrdilo o usposobljenosti

Potrdilo o končanem usposabljanju prejmejo udeleženci, ki bodo prisotni na uvodnih predavanjih, se bodo udeležili najmanj 70% supervizij, bodo izvajali asistenco do konca leta 2019, ter se udeleževali neformalnih srečanj in na ta način prispevali k socialnemu vključevanju mladostnikov in odraslih s SAM.

 

Dodatne informacije

Za več informacij pišite na zveza.avtizem@gmail.com.

 

Usposabljanje je del projekta Avtizem – SAM z drugimi, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje.

Pin It on Pinterest

Share This