Dodatno strokovno izobraževanje, ki je namenjeno spremljevalcem otrok z avtizmom

Zveza NVO za avtizem Slovenije je v letu 2017 prejela dotacijo Ministrstva za zdravje za projekt Avtizem – SAM z drugimi. Kot pomembno nalogo smo si člani Zveze v tem projektu zadali tudi izobraževanje asistentov/spremljevalcev otrok z avtizmom v vrtcu in v osnovni šoli. Zato v okviru projekta poteka tudi dodatno strokovno izobraževanje »Metode dela z otroki s SAM«, v obsegu 24 ur.

Udeleženci izobraževanja bodo prejeli program in gradivo predavanj v elektronski obliki. Tekom izobraževanja bodo spoznali značilnosti otrok s SAM (vedenje, razvojni mejniki, senzorne potrebe), nekatere metode in tehnike za pomoč otrokom s SAM, vlogo spremljevalca otroka s SAM, pomen lastnega odziva na otrokovo vedenje … Novo pridobljeno znanje jim bo v pomoč pri podpori otroku pri vsakodnevnih aktivnostih v vrtcu in v šoli.

Izobraževanje je za udeležence brezplačno – program sofinancira Ministrstvo za zdravje v okviru projekta Avtizem – SAM z drugimi. Po zaključenem izobraževanju bodo udeleženci prejeli potrdila o opravljenem 24 urnem dodatnem strokovnem izobraževanju.

Kje in kdaj?

Izobraževanje bo potekalo na OŠ Grm Novo mesto, 24. 11. 2018, 1. 12. 2018 in 8. 12. 2018.

Program izobraževanja

Program izobraževanja se nahaja tukaj.

Prijave

Prijave sprejemamo do petka, 16. 11. 2018. Prijavnica se nahaja tukaj. Prijavnico pošljite na elektronski naslov: prijava.zveza.avtizem@gmail.com. Število mest je omejeno (30 udeležencev). Pri prijavi imajo prednost spremljevalci in asistenti otrok z avtizmom v vrtcu in v osnovni šoli ter zgodnje prijave.