Društvo ASPI ponovno organizira strokovno usposabljanje osebnih asistentov za mladostnike in odrasle osebe s SAM

 

Osebe s SAM (spektroavtistično motnjo) in njihove družine so v družbi zelo ranljiva skupina, potrebujejo podporo na področju krepitve duševnega zdravja, tako pri varovanju duševnega zdravja kot pri rehabilitaciji in pri vključevanju v okolje.

 

Uspešno vključevanje v socialno okolje lahko definitivno zmanjša socialno izoliranost in pozitivno vpliva na duševno zdravje oseb s SAM (spektroavtistična motnja) in njihovih družinskih članov.

 

V programu usposabljanja osebnih asistentov za mladostnike in odrasle osebe s SAM bodo udeleženci spoznali značilnosti SAM. Poudarek bo na področjih, kjer te osebe potrebujejo podporo v vsakodnevnem življenju. Usposabljanje, ki bo potekalo v Domžalah, je sestavljeno iz uvodnih seminarjev v letu 2019, iz nudenja osebne asistence mladostniku ali odrasli osebi s SAM, ki poteka celotno leto 2020, ter udeležbe na mesečnih intervizijah s strokovnjaki prav tako v letu 2020. Po enoletnem nudenju asistence, konec leta 2020, bo oseba dobila potrdilo o opravljenem usposabljanju.

Usposabljanje asistentov ni namenjeno osebnim asistentom, ki bodo nudili osebno asistenco po zakonu o osebni asistenci!

Sodelovanje v usposabljanje osebnih asistentov je prostovoljno in brezplačno .

 

Prijava in več informacij

Prijave sprejemajo do 30. 10. 2019 oziroma do zapolnitve prostih mest. Število prostih mest na usposabljanju je 15. Prijavnica se nahaja tukaj.

Izpolnjeno in scenirano prijavnico lahko pošljete po elektronski pošti: ninai.drustvoaspi@gmail.com ali po pošti na naslov Društvo ASPI, Stobovska 8, 1230 Ljubljana. Predpogoj za prijavo je 18 let.

Za več informacij pišite na ninai.drustvoaspi@gmail.com ali pa pokličite na tel. številko Društva ASPI 051 668 356.

 

Program

Natančen program in razpored predavanj bodo prijavljenim asistentom posredovali v mesecu oktobru.

Pin It on Pinterest

Share This