Obveščamo vas, da Društvo ASPI v letošnjem letu ponovno izvaja usposabljanje osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM (spektroavtistična motnja). Osebna asistenca bo po končanem usposabljanju na voljo v Ljubljani, Domžalah oz. po dogovoru.

V program usposabljanja osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM se bodo vključili laiki – prostovoljci, ki bodo v okviru izobraževanja spoznali značilnosti SAM ter pridobili znanja in veščine za nudenje podpore mladostnikom in odraslim osebam s SAM v vsakodnevnem življenju.

 

 

Pogoj za pridobitev osebnega asistenta

Mrežo asistentov bomo organizirali za polnoletne osebe s SAM. Izjemoma bomo vključili tudi mladostnike od 15 let dalje pod pogojem, da bo v spremljanje vključena tudi njegova družina. Osebna asistenca se bo izvajala v letu 2020 po dogovoru.

 

 

Prijava in več informacij

Če želite pridobiti osebnega asistenta, ki vam bo pomagal v vsakdanjem življenju, za vas ali vašega družinskega člana, smo za več informacij in prijavo na voljo na ninai.drustvoaspi@gmail.com ali na številki Društva ASPI 051 668 356. Prijave so možne do 15. 11. 2019. Število mest je omejeno.

  1. V kolikor izpolnjujete prijavnico zase, izpolnite prijavnico ”Prijavnico za pridobitev osebnega asistenta”.
  2. Če ste mladoletni mora prijavnico izpolniti vaš starš oz. skrbnik. V tem primeru mora izpolniti Prijavnico za pridobitev osebnega asistenta, kjer je prijavitelj starš ali druga oseba”.
  3. V kolikor izpolnjujete prijavnico v imenu osebe s SAM, izberitePrijavnico za pridobitev osebnega asistenta, kjer je prijavitelj starš ali druga oseba”. To prijavnico morajo izpolniti tudi vsi staršev, katerih otrok je mladoleten.

Izpolnjeno in scenirano prijavnico lahko pošljete po elektronski pošti: ninai.drustvoaspi@gmail.com ali po pošti na naslov Društvo ASPI, Stobovska 8, 1230 Ljubljana.

 

Pin It on Pinterest

Share This