Danes smo pričeli izvajati  dejavnost, ki je novost programa SAM družina, v okviru katerega izvajamo več različnih dejavnosti.

Ena od novosti našega projekta, Avtizem SAM z drugimi II , ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje RS je, da v programu SAM družina spremljamo  družino z otrokom z avtizmom v naravnem okolju. Program izvajamo v sodelovanju z Združenjem bodi zdrav, ki organizira vikend seminarje za družine z avtizmom.

Z družino se srečamo na “mini počitnicah” in nekaj ur preživimo skupaj z družino. Starši nam v sproščenem okolju predstavijo otroka in izzive pri vzgoji. Na podlagi pogovora in opazovanja njihovih interakcij družini nudimo psihosocialno pomoč in svetovanje, kako ukrepati in katere pristope izbrati. Posamezne ukrepe družini demonstriramo kar tam. Starši jih ob vodenju strokovnega delavca tudi sami preizkusijo.

Veselimo se novega izziva in srečanj s starši in otroki v prijetnem naravnem ambientu, ki omogoča opazovanje posameznih interakcij, ki jih v zaprtih prostorih in v ambulantah ni mogoče videti.

 

 

 

Slika vir: Slika

Pin It on Pinterest

Share This