Zveza za avtizem Slovenije je aprila pridobila status v javnem interesu na področju izobraževanja.

Vsako leto izvedemo veliko predavanj in delavnic, na katerih poskušamo širiti svoje znanje in izkušnje s področja avtizma. Večino teh predavanj izvedemo brezplačno. Prav tako izvajamo različne brezplačne podporne storitve za vrtce, osnovne šole in družine otrok  in mladostnikov z avtizmom.

Poleg tega smo aktivni na področju zagovorništva. Prizadevamo si za ureditev zakonodaje, ki bi otrokom, mladostnikom in odraslim z avtizmom ter njihovim družinam omogočila več pravic s področja vzgoje in izobraževanja, tudi s področja zdravstvenega varstva kot tudi zaposlovanja in pravic socialnega varstva.

Za izvajanje vseh zgoraj naštetih aktivnosti pa potrebujemo pomoč skupnosti in posameznikov, ki jim je mar za skupino državljanov, imenovano osebe  z avtizmom, ki so v Sloveniji pogosto spregledani s starni države.

Kako lahko podprete naša prizadevanja?

Tudi tako, da izkoristite svojo pravico, da se sami odločite, kam bo šel 1 % vaše dohodnine, ki jo vsako leto plačate državi. Svoje podatke (ime, priimek, naslov, davčno številko in podpis) napišite na obrazec, ki ga najdete TUKAJ 

Obrazec nam najkasneje do 15. maja 2021 pošljite po pošti na naslov:

Zveza nevladnih organizacij za avtizem Slovenije

Ulica Ivanke Uranjek 1 , 3310 Žalec 

Hvaležni smo prav za vsak  % dohodnine, ki ga bomo prejeli v svoj nabiralnik. Edini strošek, ki ga boste s tem imeli sta ovojnica in znamka. V kolikor te pravice ne izkoristite, ostane  ta denar v proračunu Republike Slovenije.

Po 15.maju pa lahko to izbiro naredite tudi elektronsko, v aplikaciji e – davki. 

S sredstvi, ki jih bomo zbrali z donirami dohodninami bomo še naprej izvajali naše podporne storitve in zagovorništvo.

Hvala, ker pomagate.

Zveza za avtizem Slovenije 

Pin It on Pinterest

Share This