Poletje se je šele dobro začelo, mi pa že razmišljamo, kako se bomo od njega poslovili. Za konec poletja pripravljamo planinski pohod. Ker je za uspešno in čim manj stresno udeležbo potrebno otroke na pohod ustrezno pripraviti (oprema, hoja v naravo, vzpenjanje v hrib, sestopanje po hribu navzdol ipd.) dogodek že sedaj napovedujemo. Tako boste starši otrok z avtizmom imeli dovolj časa, da otroke v vseh pogledih pripravite na pohod in ga potem skupaj uspešno izpeljemo.

Zveza za avtizem Slovenije skupaj s Planinskim društvom Tržič organizira 2.planinski pohod za družine otrok, mladostnikov in odraslih z avtizmom.
Pohod bo potekal v nedeljo, 29.8.2021 s pričetkom ob 10:00. Zbirno mesto za družine je od 9:30 do 10:00 na parkirišču pri Kompas Shopu na mejnem prehodu Ljubelj. (Pripravite kovance, ker se parkirišče plača na parkomatu 3 ali 5 eur dan.)
Obvezna je predhodna prijava, saj bodo pohod vodili izkušeni planinski vodniki Planinskega društva Tržič. Prijave oddajte T U K A J.
Pohod bo potekal v malih skupinah. Za varnost bo poskrbljeno – vsaka skupina bo imela svojega planinskega vodnika. Pot je lahka, označena, primerna tudi za otroke. Iz izkušenj pa svetujemo, da družine, ki sicer manj hodijo v hribe, pred tem le opravijo nekaj lažjih vzponov v bližini svojega doma. Pohod traja od 1,5 do 2 ure.
Udeleženci za malico in vodo poskrbijo sami. Svetujemo varno in udobno obutev, nahrbtnike z vodo in malico. Na Zelenici je planinska koča, kjer je mogoče naročiti tudi kaj okusnega za pod zob.
Za družine, ki bi želele organizirano spremstvo tudi za povratek v dolino, bo odhod iz koče ob 13:30.

Veselimo se srečanja z vami.

*V kolikor bodo vremenske razmere neugodne ali nestabilne, bomo pohod izvedli v nedeljo, 5.9.2021 ob isti uri.

Zahvaljujemo se Planinskemu društvu Tržič za brezplačno in prostovoljno pomoč pri organizaciji in izvedbi 2.planinskega pohoda  družin z otroki z avtizmom.
Pohod poteka v okviru projekta Avtizem SAM z drugimi II, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje. Pohod je za udeležence brezplačen.