Vabljeni na predavanje SAM v srednji šoli

Zveza za avtizem Slovenije vabi pred pričetkom novega šolskega leta strokovne delavce v srednjih šolah na predavanje z naslovom SAM v srednji šoli.  Predavanje poteka v okviru projekta Avtizem SAM z drugimi II, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje. Storitev je za udeležence brezplačna.

Predavanje bo potekalo preko spletne aplikacije ZOOM v ponedeljek, 30. 8. 2021 od 8:30 do 12:00, v skupnem trajanju 4 šolske ure. 

Program

8:30– 10:00 – predavanje

10:00  – 10:30 – odmor

10:30 – 12:00 – predavanje in razprava

Teme predavanja

Teme, ki jih bomo naslovili:

  • Avtizem, aspergerjev sindrom – pojavnost, značilnosti, terminologija
  • Zakonske osnove za izobraževanje dijakov z avtizmom
  • Vloga šole (vloga vodstva šole, vloga profesorja, delo s starši, delo z drugimi dijaki …)
  • Senzorne potrebe mladostnikov z avtizmom
  • Prilagoditve za dijake
  • Razprava

Kdo bo predaval?

Predavala bo Sabina Korošec Zavšek – profesorica defektologije, ki že trideset let dela z otroki s posebnimi potrebami v različnih vzgojno izobraževalnih programih. Že več kot desetletje posveča svoje strokovno delo otrokom z avtizmom. Izobražuje se doma in v tujini.  Je ustanoviteljica in direktorica Centra za pomoč otrokom in staršem v Žalcu, kjer dnevno izvaja individualne terapije za otroke in starše otrok z avtizmom in z drugimi razvojnimi težavami. Že enajst let organizira in vodi delavnice za učenje socialnih veščin za otroke z avtizmom. Predava strokovnim delavcem vrtcev in šol ter staršem otrok s posebnimi potrebami. Kot so-ustanoviteljica Zveze za avtizem Slovenije in tudi kot njena predsednica si prizadeva za boljši položaj otrok in odraslih z avtizmom ter njihovih družin  v družbi. Vodi in koordinira projekt Avtizem SAM z drugimi II.

Prijave

Število mest je omejeno. Delo bo zaradi boljše interakcije in komunikacije potekalo v manjši skupini. Prednost imajo zaposleni strokovni delavci srednjih šol. Obvezna je predhodna prijava (prijave zbiramo do zasedenosti mest, oz. najdlje do 27. 8. 2021). Vaše prijave do zasedenosti mest zbiramo na tej povezavi

Veselimo se srečanja z vami, četudi bo potekalo virtualno.

Pin It on Pinterest

Share This