Zveza nevladnih organizacij za avtizem Slovenije je v zaključni fazi izvajanja projekta Avtizem SAM z drugimi II, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje.

V okviru tega projekta je predvidena tudi organizacija in izvedba dejavnosti SAM  tržnica, ki jo bomo izvedli v več delih.

Prvi del bomo izvedli v soboto, 2.aprila 2022, od 14:00 do 18:00.

Namen dogodka je informiranje staršev, družin in odraslih z avtizmom ter laične javnosti o projektu in drugih aktivnostih, ki se izvajajo pri Zvezi za avtizem Slovenije in njenih članicah. Prav tako je namen tržnice informirati družine in strokovne delavce o možnostih za obravnavo otroka, mladostnika ali odrasle osebe z avtizmom.

Dogodek bo potekal spletno, predhodne prijave niso potrebne. Dogodek je za udeležence brezplačen.

Vabimo vas, da se nam pridružite na tej povezavi.

Program srečanja:

Ime  organizacije Ime in priimek osebe, ki bo organizacijo predstavil Vsebina srečanja Časovnica
Zveza nevladnih organizacij za avtizem Slovenije Sabina Korošec Zavšek, predsednica Predstavitev Zveze za avtizem, predstavitev projekta Avtizem SAM z drugimi II in drugih aktivnosti, odgovori na vprašanja udeležencev. 14:00 do 14:30
Kulturno društvo DO RE MI Bled Nuša Piber, predsednica in ustanoviteljica Glasbenega centra DO RE MI Pomen glasbene vzgoje za otroke z avtizmom;  odgovori na vprašanja udeležencev. 14:30 do 15:00
Zavod Modri december, Zavod za spodbujanje zavedanja avtizma in Aspergerjevega sindroma Koper Patricija Lovišček, direktorica Predstavitev dela Zavoda Modri december; odgovori na vprašanja udeležencev. 15:00 do 15:30
Zavod Center za pomoč otrokom in staršem, Žalec Sabina Korošec Zavšek, direktorica Video predstavitev delovanja Zavoda CPOS Žalec; odgovori na vprašanja udeležencev. 15:30 do 16:00
To sem jaz, zavod za pomoč otrokom z motnjami avtističnega spektra in njihovim družinam, Podgorje Nina Korošec, direktorica Predstavitev dela Zavoda To sem jaz; odgovori na vprašanja udeležencev. 16:00 do 16:30
TVIPSI, delovna terapija in senzorna integracija, Nevenka Gričar s.p. Nevenka Gričar, senzorna terapevtka

Predstavitev terapije senzorne integracije; odgovori na vprašanja udeležencev. 16:30 do 17:00
Društvo ASPI – Društvo za pomoč mladostnikom in odraslim s spektroavtistično motnjo, Ljubljana – Domžale Teja Oblak, predsednica Predstavitev Društva, predstavitev programa  Nič več SAM  in drugih aktivnosti društva, odgovori na vprašanja udeležencev. 17:00 do 17:30
Inštitut za avtizem, zavod za razvojno medicino Ljubljana Marta Macedoni Lukšič, direktorica Predstavitev dela inštituta in problematike odraslih z avtizmom; odgovori na vprašanja udeležencev. 17:30 do 18:00

Dogodek bosta moderirali in povezovali Nina Korošec  in Sabina  Korošec Zavšek.

Drugi del SAM tržnice pa bomo izvedli predvidoma sredi aprila, ko načrtujemo organizacijo predavanja in okrogle mize z zanimivimi gosti, ki preučujejo povezavo mikrobioma črevesja z možgani (dogodek bo za udeležence brezplačen). Vabimo vas, da sledite našim objavam in se nam na dogodku pridružite.

Projekt Avtizem SAM z drugimi II sofinancira Ministrstvo za zdravje. Sodelovanje je za udeležence brezplačno.