Zveza za avtizem Slovenije skupaj s Planinskim društvom Tržič organizira 3. planinski pohod za družine otrok, mladostnikov in odraslih z avtizmom.
Pohod zaradi slabe vremenske napovedi

v nedeljo, 4. 9. 2022  ODPADE

in se izvede v nedeljo, 2. 10. 2022 s pričetkom ob 10:00.

Zbirno mesto za družine je od 9:30 do 10:00 na parkirišču pri Kompas Shopu na mejnem prehodu Ljubelj. (Pripravite kovance, ker se parkirišče plača na parkomatu).
Obvezna je predhodna prijava, saj bodo pohod vodili izkušeni planinski vodniki Planinskega društva Tržič. Prijave oddajte T U K A J
Pohod bo potekal v malih skupinah. Za varnost bo poskrbljeno – vsaka skupina bo imela svojega planinskega vodnika. Pot je lahka, označena, primerna tudi za otroke. Iz izkušenj pa svetujemo, da družine, ki sicer manj hodijo v hribe, pred tem le opravijo kakšen lažji vzpon v bližini svojega doma. Pohod do Koče na Zelenici traja od 1,5 do 2 uri.
Udeleženci za malico in vodo poskrbijo sami. Svetujemo varno in udobno obutev, nahrbtnike z vodo in malico. Na Zelenici je planinska koča, kjer je mogoče naročiti tudi kaj okusnega za pod zob.
Za družine, ki bi želele organizirano spremstvo tudi za povratek v dolino, bo odhod iz koče ob 13:30.

Vabljene družine otrok  z avtizmom, odrasli posamezniki z avtizmom, in seveda tudi prijatelji, sorodniki in druge družine z otroki brez avtizma. Več nas bo, bolj veselo bo.

Veselimo se srečanja z vami.

Zahvaljujemo se Planinskemu društvu Tržič za brezplačno in prostovoljno pomoč pri organizaciji in izvedbi 2.planinskega pohoda  družin z otroki z avtizmom.
Pohod poteka v okviru projekta Avtizem SAM z drugimi II, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje. Pohod je za udeležence brezplačen.

        

Pin It on Pinterest

Share This