Zveza za avtizem je uspešno kandidirala na javnem razpisu Ministrstva za zdravje  na Področju D: Krepitev duševnega zdravja in nudenja psihosocialne pomoči in pridobila 125.857,62 eur za program z naslovom Avtizem SAM z drugimi III, ki se izvaja od 16.11.2022 do 15.11.2025.

K sodelovanju smo tokrat povabili dva partnerja in sicer:

  • Univerza v Mariboru, Pedagoška fakulteta
  • Univerza na Primorskem, Pedagoška fakulteta.

Vsebina programa se nanaša  na podporo otrokom, mladostnikom in mladim z avtizmom, odraslim  z avtizmom in družinam z otroki (vseh starosti) z avtizmom. Z izobraževalnimi dejavnostmi bomo dosegli različne skupine (študente pedagoških smeri, zaposlene v vzgoji in izobraževanju. Z izobraževalnimi vsebinami bomo opolnomočili tudi starše otrok z avtizmom (predavanja, delavnice). S sodelovanjem s fakultetama bomo vnesli novost v naše dosedanje programe Avtizem SAM  z drugimi. Še vedno pa se bomo posvečali tudi zagovorništvu, saj več pravic osebam z avtizmom v Sloveniji še vedno ni dostopnih. Kot novost uvajamo tudi podporo usposobljenih prostovoljcev družini na domu, ki bodo deležni tudi redne mesečne supervizije za kvalitetno opravljanje podpore družinam. Skupaj z obema partnerskim fakultetama bomo motivirali študente, da pridobijo dodatna znanja s področja avtizma in postanejo prostovoljci. V programu pa bomo ponudili psihosocialno podporo tudi študentom z avtizmom. Kot v vseh dosedanjih programi Avtizem SAM z drugimi bo na voljo brezplačno svetovanje SAM FON.

Vabimo vas, da sledite naši spletni strani in FB strani Zveza za avtizem in FB strani Avtizem SAM z drugimi III, kjer vas bom obveščali o aktualnih dejavnostih.

Za dodatne informacije nam pišite zveza.avtizem@gmail.com .

Vse dejavnosti v okviru tega programa so za uporabnike brezplačne. Program sofinancira Ministrstvo za zdravje, z donacijo pa ga bo podprlo tudi podjetje Terme Dobrna.

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Share This