Predavanje z delavnicami: Mali sam v vrtcu 2019

Zveza NVO za avtizem Slovenije organizira predavanje z delavnicami za vzgojiteljice predšolskih otrok, pomočnice vzgojiteljic in svetovalne delavke v vrtcih ter starše predšolskih otrok z avtizmom, z naslovom: Mali SAM v vrtcu.

Predavanje bo v Vrtcu Tržič, Cesta Ste Marie Aux Mines 28, 4290 Tržič v soboto, 18.5.2019, s pričetkom ob 9:00.  

Predavanje traja 8 pedagoških ur in se zaključi ob 16:30.

Predavanje poteka v okviru projekta Avtizem – SAM z drugimi, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, zato je za vse udeležence povsem brezplačno. Število mest je omejeno. Pri prijavi imajo prednost zgodnje prijave, starši in vzgojiteljice. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.

Program

Program predavanja in delavnic:

 • Avtizem – značilnosti, predavanje 1 PU
 • Senzorne potrebe otrok, predavanje z delavnico, 2 PU
 • Odmor, 15 min
 • Drevo učenja – predavanje z delavnico, 1,5 PU
 • Odmor za kosilo, 60 min
 • Metode dela z otroki s SAM – predavanje, 1,5 PU
 • Odmor, 15 min
 • Kako ukrepati, da bo otrok bolje sodeloval, 1 PU
 • Vprašanja in odgovori, evalvacija 1PU .

Udeleženci bodo prejeli:

 • Gradivo za izobraževanje (udeleženci bodo po elektronski pošti prejeli gradiva za izobraževanje).
 • Program izobraževanja.
 • Potrdilo o udeležbi na 8 urnem predavanju z delavnicami.

O predavateljici

Predavala bo Sabina Korošec Zavšek, profesorica defektologije, Floortime terapevtka tretje stopnje, z opravljenimi dodatnimi usposabljanji za metode PECS 1 in 2, z osnovnimi usposabljanji za Brain Gym, senzornointegracijsko pedagogiko, za metodo ABA  in njeno uporabo (1. del), MNRI Integracija dinamičnih in posturalnih refleksov, MNRI Integracija vseživljenjskih refleksov in drugimi dodatnimi znanji ter več kot 25 letnimi izkušnjami z otroki s posebnimi potrebami. Otrokom z avtizmom se intenzivno posveča zadnje desetletje. Je ustanoviteljica Centra za pomoč otrokom in staršem v Žalcu, kjer že deveto leto izvajajo delavnice za učenje socialnih veščin za otroke z Aspergerjevim sindromom  in šest let individualne terapije za otroke s posebnimi potrebami, tudi z avtizmom. V šolskih počitnicah organizira in vodi poletne tabore za otroke z Aspergerjevim sindromom. Predava v vrtcih in šolah. Je soorganizatorica in voditeljica okrogle mize Vseslovenske iniciative za enake možnosti oseb z avtizmom (10. april 2014), Nacionalne konference zavedanja o avtizmu (2. april 2019), soustanoviteljica Zveze NVO za avtizem Slovenije ter ustanoviteljica in direktorica Centra za pomoč otrokom in staršem v Žalcu. Zaposlena je na OŠ Glazija v Celju, kjer vodi projekt Strokovni center VSI in izvaja dodatno strokovno pomoč na OŠ.

Podatki o dogodku

Kdaj: v soboto, 18. 5. 2019, ob 9:00

Kje: Vrtec Tržič, Cesta Ste Marie Aux Mines 28, 4290 Tržič

Prijavni obrazec

Morda vas zanima tudi:

Program izobraževanja spremljevalcev otrok z avtizmom

Ponovno organiziramo izobraževanje spremljevalcev otrok z avtizmom Na Zvezi NVO za avtizem Slovenije si že dlje časa prizadevamo, da bi otroci z avtizmom, ki potrebujejo spremljevalca zaradi težav s komunikacijo in slabših prilagoditvenih spretnosti, imeli pravico do...

Društvo ASPI zbira prijave za pridobitev osebnega asistenta

Obveščamo vas, da Društvo ASPI v letošnjem letu ponovno izvaja usposabljanje osebnih asistentov mladostnikov in odraslih oseb s SAM (spektroavtistična motnja). Osebna asistenca bo po končanem usposabljanju na voljo v Ljubljani, Domžalah oz. po dogovoru. V program...

Stran 1 od 2312345...1020...Zadnja »

Zveza NVO za avtizem Slovenije

Tržaška cesta 2
SI-1000 Ljubljana

Kontakt

E-mail: zveza.avtizem@gmail.com

Spremljajte nas tudi na FB

Pin It on Pinterest

Share This