Za nami je 2.april – svetovni dan zavedanja o avtizmu, ko so medijske luči in mikrofoni še posebej usmerjeni v objave, ki poudarjajo avtizem. Letošnji 2.april je minil nekoliko v senci epidemije korona virusa, kljub temu pa smo bili mnogi člani Zveze aktivni v oblikovanju in posredovanju izjav medijem.

Še posebej se zahvaljujemo Ministrici za izobraževanje, dr. Simoni Kustec in Ministrstvu za izobraževanje za pozornost, ki so nam jo namenili na svojih FB straneh na dan 2. aprila 2020. Srčno upamo, da nam bodo po umiritvi stanja in stabilizaciji razmer v državi vaša vrata odprta in bomo skupaj konstruktivno pristopili k reševanju stisk otrok in mladostnikov  z avtizmom v procesu izobraževanja  ter s tem uspešno  in dokončno rešili to vprašanje po več  letih neuspešnih dogovarjanj.

  • Dr. Simona Kustec, ministrica za šolstvo, FB objava.
  • Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport: FB objava.
  • Iskrena hvala tudi Uradu varuha človekovih pravic in varuhu, Petru Svetini za prispevek ob tem dnevu. Veselimo  se srečanja z vami, da vam predstavimo problematiko otrok, mladostnikov in odraslih z avtizmom  ter njihovih družin ter krivice in stiske, s katerimi se soočajo.

Ob tej priložnosti  se  še posebej zahvaljujemo vsem medijem, ki so v svojih objavah namenili nekaj strani ali minut ozaveščanju javnosti, da so del skupnosti tudi otroci, mladostniki in odrasli z avtizmom ter njihove družine, ki potrebujejo razumevanje, sprejetost, podporo in pomoč vseh nas kot posameznikov ter kot skupnosti in predvsem pa razumevanje in pripravljenost odločevalcev, da je čas, da spremenimo zakonodajo tako, da bodo lahko postali polnopravni državljani.

Medijske objave: 

 

 

FB objave in dogodki:

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli pomagali širiti zavedanje o avtizmu.

Pripravila: Sabina Korošec Zavšek, predsednica Zveze 

Projekt Avtizem SAM z drugimi II sofinancira Ministrstvo za zdravje. Storitve so za uporabnike brezplačne.

Pin It on Pinterest

Share This