Novo šolsko se je pričelo, z njim pa tudi številne obveznosti za šolarje, ki v primeru otroka z avtizmom ne zaobidejo tudi staršev.

Prijave za vse izvedbe podpornih skupin zbiramo na tej povezavi (starši, ki ste se že predhodno prijavili na podporne skupine, se ne prijavite znova). Tukaj dobite tudi povezavo na ZOOM za vsa srečanja:  https://forms.gle/u2QbWGUX4WSqTMBh7 

Podporna skupina je namenjena staršem otrok z avtizmom vseh starosti. Srečanja za starše so pomemben doprinos k višji kvaliteti življenja družin z otrokom z avtizmom. Skupina ustvarja varno okolje za odstiranje vseh dilem, izzivov in čustvenih nestabilnosti, ki jih avtizem lahko prinese v družino. S srečanji opolnomočamo  starše pri vzgoji in drugih izzivih otroka z avtizmom.

Podporno skupino izvaja Sabina Korošec Zavšek.

Podporne skupine se izvajajo 1 x mesečno (načeloma zadnji torek v mesecu ob 19:00, občasno pa lahko pride do kakšne spremembe termina) in sicer bodo skupine v letu 2023: 

torek, 26.9.2023 ob 19:00 (tema: Šola in prilagoditve) 

sprememba termina v oktobru: torek, 24.10.2023 ob 19:00 (tema: Otrok z avtizmom v vrtcu) 

torek, 28.11.2023 ob 19:00 (tema: Mladostnik z avtizmom v srednji šoli) 

torek, 26.12.2023 ob 19:00 (tema: Otrok z avtizmom in vključitev v  izven-šolske dejavnosti). 

Udeležba je za udeležence brezplačna.

Program Avtizem SAM  z drugimi III sofinancira Ministrstvo za zdravje, z donacijami pa ga podpira tudi podjetje Terme Dobrna. 

Podatki se zbirajo za potrebe izvajanja programa Avtizem SAM  z drugimi III, Podporna skupina za starše otrok z avtizmom. Podatki se hranijo na sedežu Zveze za avtizem skladno z zahtevami  financerja programa. Zveza za avtizem je dolžna financerju programa (Ministrstvo za zdravje)  posredovati dokazila o izvedbi programa, kjer se kot dokazilo predloži lista prisotnosti izvedenega dogodka,  na kateri  so podatki o imenu in priimku udeležencev in njihov kontakt ter podpis (če gre za srečanje v živo) ali zaslonska slika dogodka (če gre za on-line srečanje).

Obveščamo vas, da zaslonske slike dogodka objavimo tudi na FB strani ali na spletni strani Zveze. 

Veselimo se srečanja z vami, dragi starši!

Zveza nevladnih organizacij za avtizem Slovenije

Vir naslovne fotografije: https://pixabay.com/photos/colorful-five-fingers-kid-fingers-4043742/ 

Pin It on Pinterest

Share This