Zveza NVO za avtizem Slovenije v okviru projekta »Avtizem – SAM z drugimi« ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu organizira dogodek »SAM – tržnica« in Nacionalno konferenco zavedanja o avtizmu.

Kdaj in kje

  • SAM tržnica: od 10:00 do 18:00
  • Nacionalna konferenca zavedanja o avtizmu: od 11:00 do 16:00

Dogodka bosta potekala v torek 2. 4. 2019 v pritličju poslovne stavbe SMELT v Ljubljani.

SAM tržnica je drugi tovrstni dogodek v Sloveniji, ki je namenjen ozaveščanju problematike avtizma in predstavitvi različnih oblik pomoči, ki so v Sloveniji trenutno na voljo. Na tržnici se bodo predstavili člani Zveze NVO za avtizem Slovenije in nekatere druge organizacije, ki ponujajo podporne storitve osebam z avtizmom in njihovim družinam. Za obisk tržnice predhodna prijava ni potrebna.

Sočasno se bo v dvorani odvijala Nacionalna konferenca zavedanja o avtizmu. Na konferenco se lahko prijavite na spletni povezavi tukaj.

Zainteresirano javnost vabimo, da se že sedaj s svojimi vprašanji aktivno vključi v razpravni del konference, in sicer tako, da vaša vprašanja in mnenja posredujete na obrazec, ki se nahaja na spletni povezavi tukaj. Vaša vprašanja, pobude, mnenja, predloge sprejemamo od 18. 3. 2019 do 22. 3. 2019, ko bo spletni obrazec za vprašanja tudi aktiven.

SAM tržnica in Nacionalna konferenca je javna prireditev, ki je predhodno prijavljena policiji in tudi objavljena na njihovi spletni strani. Ker gre za javni dogodek, obstaja na njem večja verjetnost, da bodo udeleženci fotografirani ali posneti ter da bodo takšne fotografije ali posnetki javno objavljeni na spletu ali v medijih ali kako drugače dostopne širši javnosti. Dejstvo, da se te osebe javnega dogodka udeležijo in da se ob fotografiranju ali snemanju ne umaknejo, se zato šteje kot njihova privolitev k tovrstnemu fotografiranju ali objavi fotografij.

 

Oba dogodka sofinancira Ministrstvo za zdravje. Zahvaljujemo se tudi D.S.U, družbi za svetovanje in upravljanje, d.o.o. in Kapitalski družbi d. d. da so nam prijazno v brezplačno uporabo odstopili svoje prostore ter Pivovarni Laško Union d.o.o. za donacijo vode za konferenco.

Morda vas zanima tudi:

Podporne skupine za starše 2024

Podporne skupine za starše 2024

Spoštovani starši! Čas je, da znova pričnemo z našimi podpornimi srečanji za starše. Podporna srečanja staršev otrok z avtizmom predstavljajo varno okolje za starše, v katerem lahko starši odstirate dileme in vprašanja, strahove in skrbi in s podporo drugih staršev...

Projekt VIS A VIS – strokovni članek

Projekt VIS A VIS – strokovni članek

Ob zaključku projekta VIS A VIS  je bil pripravljen strokovni članek, ki povzema bistvene dosežke projekta in nakazuje možnosti za njihovo nadaljnjo implementacijo v praksi. Naslovi področje potrebe po pregledu pogostosti avtizma v Sloveniji in predstavi model podpore...

2. april – svetovni dan zavedanja o avtizmu

2. april – svetovni dan zavedanja o avtizmu

2. april je svetovni dan zavedanja o avtizmu (World Autism Awareness Day - WAAD), ki ga je leta 2007 razglasila Generalna skupščina Združenih narodov za vsakoletni dan, s katerim opozarjamo na nujne potrebe ljudi z avtizmom po vsem svetu. V tem letu po vsej Evropi...

Zveza za avtizem Slovenije

Ulica Ivanke Uranjek 1
SI-3310 Žalec

Kontakt

E-mail: zveza.avtizem@gmail.com

Spremljajte nas tudi na FB

Pin It on Pinterest

Share This